Klaipėdos lopšelis-darželis

RUGSĖJIS


ŠVENTĖ. RUGSĖJO 1-OJI

Rugsėjo 1-oji – tai diena, kuomet įprastai prasideda nauji mokslo metai, nauja pradžia, nauji lūkesčiai. Saulėtą rugsėjo 1-osios rytą mūsų darželyje vėl skambėjo linksma muzika, prie įėjimo vaikučiai ant Įstaigos simbolio „žemuogėlė“ paliko spalvotas savo pirštų anspaudą.

Šventės metu, darželio kieme, vaikučiai piešė spalvotomis kreidelėmis, šoko linksmuosius šokius, dalyvavo estafetėje, kilnojo žaismingą parašiutą.

Paskelbus mokslo metų pradžią į orą pakilo muilo burbulai.


AKTYVI VEIKLA. JUDUMO SAVAITĖ.

Nuotaikingai ir aktyviai įstaigos vaikai pradėjo rugsėjį. Prisidėjus prie akcijos „Judumo savaitė“ bendruomenė gyveno sportiniu ritmu. Pradedant nuo DISKOmankštų gryname ore ir net neužbaigiant įvairiais žaidimais bei sporto šakomis.

Mažasis futboliukas:

Linksmasis parašiutas:

   


PRAKTINĖ PASKAITA. KVĖPAVIMAS. ORO SVARBA.

Priešmokyklinės „Bitutės“ grupės ugdytiniai, kartu su visuomenės sveikatos specialiste, diskutavo apie oro svarbą, reikšmę gamtoje ir žmogaus gyvenime. Aptarta koks yra oras kuriuo kvėpuojame, kas teršia orą ir kaip galime prisidėti prie taršos mažinimo. Praktinėje paskaitoje gamino plaučių modelį, sužinojo kaip veikia kvėpavimo sistema, atliko kvėpavimo pratimą su oro balionais.


KONKURSAS. KUO DAUGIAU IŠGELBĖTO MAISTO!

Konkursas „Kuo daugiau išgelbėto maisto!” skirtas supažindinti vaikus su maisto nešvaistymo ir maisto išsaugojimo sąvokomis, taip pat paskatinti ugdymo įstaigų bendruomenes prisidėti prie maisto švaistymo mažinimo bei namuose ir ugdymo įstaigoje išgelbėti „užsistovėjusį“, į galiojimo pabaigą artėjantį maistą ir perduoti Labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas“.

Klaipėdos lopšelio-darželio „Žemuogėlė“ bendruomenė rugsėjo mėnesį priėmė iššūkį „Išgelbėti kuo daugiau maisto“.

Žinodami, kokią įtaką gamtai daro maisto švaistymas, pedagogai, tėvai ir vaikai nusprendė prisidėti  prie kilnaus tikslo ir sąmoningiau pradėti rinktis produktus ir juos vartoti.

Su ugdytiniais kalbėta apie maisto švaistymą, kaip būtų galima panaudoti užsigulėjusius, bet dar tinkamus vartoti maisto produktus namų buityje ar gaminant naują patiekalą. Iš nuvytusių,  užsigulėjusių vaisių ugdytiniai pasiūlė iškepti pyragą, virti kompotą, taip pat pasigaminti vaisių kokteilį.

Tėveliai, ugdytiniai, darbuotojai rinko maistui tinkamus produktus, kuriuos perdavė labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas“. Vaikai priėmė šią temą ne tik atsakingai, bet ir kūrybiškai. Kiekviena dalyvavusi grupė stengėsi papuošti paramai skirtą dėžutę.

Iš viso buvo surinkta 123,732 kg įvairių produktų.

Dėkojame organizatoriams, visai įstaigos bendruomenei už dalyvavimą akcijoje ir džiaugiamės, kad galėjome prisidėti prie kilnaus tikslo!


PRAKTINĖ PASKAITA-ŽAIDIMAS. AŠ SKONIO KRITIKAS.

Tikslas – išmokyti vaikus (į)vertinti valgomą maistą – daržovę, vaisių ar kažkokį patiekalą – pasinaudojat keturiomis savo juslėmis: regėjimu, uosle, skoniu, lytėjimu.

Priemonių rezultatai padeda išsiaiškinti, kokias emocijas sukelia konkretus patiekalas / produktas, ar patinka / nepatinka visas produktas / patiekalas ar tik jo dalis (pvz., neskanus kvapas, bet patinka skonis, ir pan.). Vaikas, naudodamasis savo juslėmis, išmoks ne tik valgyti patiektą maistą, bet ir suvokti, ką jis / ji valgo: supras, kaip patiekalą pajausti ne tik skoniu, bet taip pat ir tekstūros, kvapo, išvaizdos suvokimu.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29