Menu Close

Renginiai, parodos, tradicijos

BALANDIS
PAMOKA-KONCERTAS. UNIVERSALI KALBA. MUZIKA.
Mūsų įstaigoje lankėsi Larion Dyakov (kompozitorius, padagogas) – alto virtuozas, kuris „Gėlytės”, „Vaivorykštės”, „Bitučių” „Saulutės” grupių ugdytiniams surengė nuostabiai įdomią, kūrybišką interaktyvią pamoką-koncertą „Universali kalba. Muzika”. Šio užsiėmimo metu vaikučiai susipažino su styginiu instrumentu – smuiku, žaidė muzikines mįsles. Iš grojamų muzikinių atkarpėlių, ugdytiniai spėliojo koks tai galėtų būti atitikmuo realiame pasaulyje. Pasitelkiant preparuotą altą ir specialiųjų efektų pedalus vaikučiai ieškojo paralelių tarp meno ir savo kasdienybės. Vėliau klausantis gyvai atliekamo kūrinio, ugdytiniai lavino kūrybiškumą, vaizduotę ir analizuodami meno kūrinį jį perteikė popieriaus lape. Įdomu buvo tai, jog ugdytiniai visi skirtingai įsivaizdavo girdimą muziką. Piešiniai spalvoti, gražūs, o ugdytiniai kupini puikių emocijų, įdomiai praleidę laiką kartu muzikos apsuptyje.
Renginio video medžiagą galite peržiūrėti mūsų Facebook puslapyje: https://fb.watch/rxXZtkeiLs/

PRAKTINIAI UŽSIĖMIMAI. SVEIKAS MAISTAS – SVEIKAS AŠ.
Sveika mityba – vienas iš svarbiausių sveikos gyvensenos veiksnių. Tai įvairus ir tinkamai parinktas maistas, aprūpinantis organizmą būtinu angliavandenių, riebalų, baltymų, vitaminų ir mineralų kiekiu. Tik duodami įvairų maistą, galime užtikrinti, kad vaikas gautų visas reikalingas maistines medžiagas, mineralus ir vitaminus.
Visą savaitę „Saulutės“ grupės ugdytiniai kartu su sveikatos specialiste aiškinosi pagrindinius sveikos mitybos pagrindus. Diskutavo, kokius produktus rekomenduojama vartoti dažnai bei kuriuos reikėtų riboti. Žiūrėjo edukacinius filmukus, atliko ir praktinius darbelius. Na, o galiausiai aprūpino savo organizmą vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis pasigaminę ir paskanavę sveikuolių kokteilį. Mmmm, kaip skanu…

PARODA. ŠVYTURIO LEGENDA.
2024-ieji metai uostamiestyje yra paskelbti Švyturių metais. Mūsų įstaiga taip pat aktyviai dalyvauja ir prisideda prie šių metų projektų bei juos organizuoja. Nuo šios savaitės įstaigos erdves puošia paroda „Švyturio legenda“. Visų grupių pagaminti kūrybiniai darbai labai įvairūs ir žinoma skirtingai nuostabūs. Vaikučiai kartu su mokytojomis kūrybiškai naudojo įvairią techniką, kiekvienas grupės švyturys pagamintas ir skirtingų priemonių (kanceliarinės priemonės, antrinės ar gamtines žaliavos, dekoracijos, įvairūs turimi priedai ar atributiką). Kviečiame pasigrožėti vaikų ir mokytojų bendrais kūrybiniais darbais, kurie stebina savo originalumu!
Parodos organizatorės:
ikimokyklinio ugdymo mokytoja Elina Bagdanova;
ikimokyklinio ugdymo mokytoja Eugenija Merkelienė;
neformalaus ugdymo mokytoja Anastasija Konstantinova.

PRAKTINĖ PASKAITA. ŠVARUS VAIKAS AUGA SVEIKAS.
Visuomenės sveikatos specialistė „Pelėdžiukų” grupės ugdytiniams organizavo praktinius užsiėmimus apie asmens higieną. Užsiėmimų metu vaikai sužinojo bei aptarė kodėl kasdienė higiena yra svarbi. Aiškinosi apie plaukų, rankų, kojų, veido, dantų higienos priežiūrą bei tam naudojamas priemones. Diskutavo, jog higiena yra reikalinga taip pat drabužiams bei avalynei. Taip pat išmoko taisyklingai plauti rankytes, naikindami mikrobus. Na ir žinoma kaip be nuotaikingos rytinės mankštos! Svarbu prisiminti, kad mūsų sveikata prasideda nuo asmens higienos.

PARODA. ATEINA SAPNAI.
Na štai ir baigėsi projektas-konkursas „Ateina sapnai“. Norime padėkoti visai įstaigos bendruomenei, kuri taip kūrybiškai įsitraukė į visus projekto etapus. Buvo tikrai stebuklingas ir gražus laikotarpis. Na o dabar pasigrožėkime parodos nuotraukomis iš trečiojo etapo „Mano grupės sapnų gaudyklė” mūsų įstaigos Facebook svetainėje: https://fb.watch/rxVWPCIU3q/
Projektą-konkursą organizavo:
Meninio ugdymo mokytoja Alina Miliauskaitė;
Visuomenės sveikatos specialistė Anastasija Konstantinova.

KONKURSAS. NUGALĖTOJAS.
Dėmesio, dėmesio!!!Baigėsi mūsų skelbtas konkursas „Mano stebuklingas miego kampelis” ir norime paskelbti nugalėtoją! Daugiausia patiktukų, net 201 surinko Nikita Vasiljev iš „Bitutės” grupės.  Sveikiname nugalėtoją, nuotraukos autorę Aleksandra Vasiljeva bei visus taip gausiai palaikusius Nikitą. Taip pat dėkojame visiems dalyvavusiems už kūrybiškai gražias, stebuklingas nuotraukas.
 

JUDUMO PROJEKTAS. SKRUZDĖLIUKŲ MANKŠTA.
Jau beveik įpusėjus pavasariui „Gėlytės“ grupės vaikai dalyvavo respublikiniame ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų virtualiame judumo projekte „Skruzdėliukų mankšta“. Pagal pateiktą muzikinį vaizdo įrašą, naudojant IKT ugdytiniai, kartu su mokytojomis kūrė mankštos judėsius – šokį. Vaikams buvo ne tik linksma ir smagu, bet ir labai naudinga. Juk sportas – sveikata ir būtinai su gera nuotaika. Nuostabu! 🤩
Pedagogai: ikimokyklinio ugdymo mokytoja Alisija Kymantaitė, neformalaus ugdymo mokytoja Anastasija Konstantinova, meninio ugdymo mokytoja Alina Miliauskaitė

SPORTINĖ PRAMOGA. VELYKINIS KIŠKUČIŲ BĖGIMAS – 2024.
Kiški piški,
Stačiaausi,
Kur šiandieną
Tu keliausi?…
Jau antrus metus iš eilės mūsų įstaiga dalyvauja respublikinėje ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo įstaigų sportinėje pramogoje „Velykinis kiškučių bėgimas – 2024“. Ankstų rytą mūsų įstaigos kiškiai sveikuoliai išbėgo į mokyklos stadioną. Ten jie mankštinosi gryname ore, susitiko su draugais, na o svarbiausia turėjo įveikti užduotis. Visi kiškiai, maži ir dideli, buvo apdovanoti medaliais bei pačiu skaniausiu kiškių skanėstu – morkomis. Juk mūsų kiškiai griaužia daug morkų bei sportuoja, kad būtų stiprūs ir sveiki!
Dalyviai: „Bitutės“, „Saulutė“, „Meškiukai“, „Boružėlės“ gr.
Organizatorė: Anastasija Konstantinova
Skip to content